maanantai 12. marraskuuta 2012

Näkökulman vaihtamisen taito

Siitä on jo hieman aikaa, kun viime blogissani helmikuussa 2012 lupasin edistää onnellisuutta ja ajatella positiiivisesti. Niin siinä usein käy, että kun sanoo ääneen toiveensa, niin toiveet alkavat toteutumaan. Ensimmäinen toiveeni, joka toteutui oli GOLF - Tunnepeli kirja, jonka kirjoitin yhdessä ProJennin kanssa. Kirja on dialogi golfexpertti Jennin ja minun välillä. Vaikka itse olen noviisigolfaaja neljän vuoden pelikokemuksella, niin  tuon kirjaan oman osaamiseni merkityksellisten oppimiskokemusten tutkijana. Sillä jokainen golfkierros on aina myös tutkimusmatka myös omaan osaamattomuuteen ja keskeneräisyyteen ihmisenä. Lisäksi tuon kirjaan yli 30 vuoden kokemuksen tunnetyöläisenä, joista viimeiset 18 vuotta johtajana ja sitä ennen neljän vuotta opettajana ja kymmenen vuotta hoitajana.

Kirja ei kuitenkaan ole perinteinen kirja, joka lukemisen jälkeen laitetaan hyllyyn ja se on siinä. Kirjaan on yhdistetty sosiaalinen media jo ennen sen ilmestymistä. Kirjan teemasta voi keskustella Facebookin ja Linkedin keskusteluryhmissä. Kirjalla on oma blogi ja myös Twitterissä keskustelut voi yhdistää #golftunnepeliin. Siis keskustelu golfista tunnepelinä käynnistyköön ja jatkukoon urheilulajissa, jossa tekniikkaa ja välineitä pidetään usein keskiössä.
Oheisessa  kuvassa olen ns. klovniasennossa, joka kuuluu jooga- ja meditaatioharjoituksiini. Siis joskus kannattaa vaihtaa näkökulmaa ja antaa itselle mahdollisuus huomata itsessä olevia voimavaroja ja osaamista, jonka voi myös ottaa käyttöön. Pian huomaakin olevansa polulla, jossa oma ajattelu suuntautuu yhä useammin näkemään asioiden positiiviset puolet. Lopulta  huomaakin olevansa matkalla kohti uusia osaamisia ja/tai vaikka kohti onnellisempaa elämää, :)2 kommenttia:

 1. GREAT. Samaa pohdintaa, polun valintaa ja "rohkeutta" lähteä kohti unelmaa pohdin minäkin. 50-villityksen uusi muoto?
  T Kari M.

  VastaaPoista
 2. Kari, toivottavasti jokaisella on elämässään riittävästi "villitystä" jokaisen vuosikymmenen aikana.

  Sitä elämä kuitenkin näyttää olevan, että niin menneisyydessä kuin tulevaisuudessakaan ei voi elää, kun on vain tämä nykyhetki käytettävissä.

  Tässä nykyhetkessä on tehtävä valinnat ja päätökset, minkälaisessa tulevaisuudessa haluaa "käytettävissä olevat nykyhetket" elää, :)

  VastaaPoista